Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
Nieuws
Nieuwsbrief Focussen Leuven September 2019: Betere beslissingen nemen dankzij je innerlijk kompas

Soms vraagt iemand me iets en merk ik een aarzeling. Het is niet duidelijk of ik dit nu wel of niet wil doen. Vroeger vond ik zo’n ik-weet-het-niet-goed-gevoel vaak lastig en negeerde het dan maar. Nu weet ik dat dit een signaal is dat  iets in mij aandacht nodig heeft. Ik heb geleerd om tijd te nemen om te pauzeren en te focussen zodat ik kan begrijpen wat dit nog-niet-weten in zich draagt. Soms komt er dan snel duidelijkheid maar soms ook niet. Maar het is wel steeds een stap. Het brengt bijvoorbeeld: “ja, ik wil dat wel doen op die of die voorwaarde” of “eigenlijk niet tenzij het voor de ander echt zeer belangrijk is, dan wil ik het wel opnieuw overwegen”. Stilstaan bij aarzelingen en twijfels, er ruimte voor maken en ze ernstig nemen -in plaats van ze weg te redeneren of erover te stappen en ja te zeggen uit gewoonte of omdat het interessant is of omdat het zo hoort- helpen me om betere beslissingen te nemen in mijn leven.

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens zo’n moment van focussen op dat ik-weet-het-niet-goed-gevoel? Je maakt contact met je innerlijk kompas dat gericht is op jouw levensstroom. Leven impliceert in beweging zijn en het is niet zomaar bewegen.  Het is bewegen in een bepaalde richting. Je leven streeft in de richting van jouw living forward.

Bij een probleem is de voor jouw leven natuurlijke volgende stap niet kunnen gebeuren en zo is er een knoop ontstaan, een punt waar het leven niet langer stroomt maar waar het vastzit. Tijdens Focusing gaan we dat vastzittende punt van je probleem op zo’n manier gezelschap houden en beluisteren dat het zich kan ontknopen. Zo kan het leven terug stromen en verder gaan in de richting die klopt voor jou. In dat vastzittende punt zit immers nog steeds dat streven in de richting van jouw living forward.

 

Wil je meer weten over Focusing?

Dit is de kalender met mijn activiteiten, workshops en opleidingen:

-          De kracht van Focusing en creativiteit in Museum M

Wil je kennismaken met Focusing? Dan is deze workshop op donderdag 3 oktober 2019 van 19.00 u tot 21.00 u misschien iets voor jou. Op Samen Veerkrachtig vind je nog meer activiteiten om je veerkracht te vergroten.

 

-          World Day of Listening 2019

In het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van 1 tot 10 oktober organiseer ik op zaterdag 5 oktober 2019 de World Day of Listening in bibliotheek Tweebronnen. Welkom aan iedereen die mee wilt komen luisteren of zijn/haar verhaal wilt komen doen.

-          Bijeenkomst werkgroep Leuvense oncopsychologen

Welkom aan alle oncopsychologen die in zorgregio Leuven in een ziekenhuis of in een ambulante praktijk werken. We komen samen op woensdag 9/10/19, dinsdag 3/12/19, woensdag 5/02/20, dinsdag 28/04/20 en woensdag 17/06/20. Stuur me een mailtje als je wilt aansluiten.

 

-          Focusing niveau 4

Deze cursus gaat twee keer door: 
Maandag 21/10/19 en 4/11/19, telkens van 10.00-16.30u + deelname aan een zelf te kiezen open Focusingavond in PraxisP
Maandag 9/03/20 en 23/03/20, telkens van 10.00-16.30u + deelname aan een zelf te kiezen open Focusingavond in PraxisP

Ik ben volop bezig om samen met enkele Focusingtrainers in PraxisP het volledige traject van Focusing opnieuw vorm te geven. De data voor Focusing niveau 1, 2 en 3 en de open Focusingavonden volgen dus nog.

-          Opleiding Focusingtrainer

Dit is een individueel traject en start op aanvraag. Voor iedereen die minstens de Focusingcursussen niveau 1 tot en met 4 gevolgd heeft.

 

-          Opleiding Focusing in psychotherapie

Dit is een individueel traject en start op aanvraag. Voor psychotherapeuten die minstens de Focusingcursussen niveau 1 tot en met 4 gevolgd hebben.

 

Daarnaast kan je bij mij terecht voor individuele psychotherapie en supervisie.

 

Heb je een vraag over Focusing?  Laat het me weten en ik help je zo goed mogelijk verder.

Voel je vrij om deze nieuwsbrief te delen met mensen die ook interesse hebben in Focusing.

Warme groeten,

Tine

Interessante Links :
Blog EFocusing nieuwsbrief september 2019

Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?