Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
Nieuws
Focussen Vlaanderen Nieuwsbrief 27: April 2019

Na 10 jaar voorzitter zijn van Focussen Vlaanderen stop ik als voorzitter. Dit is dan ook mijn laatste nieuwsbrief.

Ik heb Focussen Vlaanderen zien groeien van 3 mensen die een idee hadden naar een groep van 60 mensen die actief met focusing in Vlaanderen bezig zijn. Er zijn zoveel meer erkende focusingtrainers en focusing-oriented therapeuten en certifying coördinatoren die mensen opleiden nu in Vlaanderen dan 10 jaar geleden. Dankzij hen zijn er zoveel meer mensen die met focusing in contact komen.
We hebben ons kunnen laten inspireren tijdens de internationale workshops “Focussen met kinderen” van Analia Zaccai in 2009, “Inner Relationship Focusing niveau 2” van Ann Weiser Cornell in 2011, “Wholebody Focusing” van Astrid Schillings in 2013 en “Interactive Focusing” van Masumi Maeda en Miho Yamamoto in 2015.
Er zijn veel projecten (bijvoorbeeld deelname aan World Day of Listening) en samenwerkingen (bijvoorbeeld focusing aanbieden aan de mensen die in het Namaste Huis verblijven) ontstaan.  
Er zijn meer publicaties over focusing. We hebben zelfs twee themanummers van het Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie gevuld met artikels over focusing na onze gezamenlijke studiedag met VVCEPC “Focusing als innerlijk kompas. Gendlin & beyond” op 1 juni 2018 in Leuven. 
We hebben een gemeenschappelijke website waar je alles wat leeft rond focusing in Vlaanderen kunt vinden.

We hebben niet alleen focusing op de kaart gezet in Vlaanderen maar ook Focussen Vlaanderen op die van de European Focusing Association en van The International Focusing Institute.  We zijn een graag geziene groep op Europese en internationale focusingcongressen en de bijdragen van onze leden aan deze congressen worden sterk gewaardeerd.

Ik ben blij dat ik aan dit alles mijn steentje heb kunnen bijdragen. Ik had graag de fakkel gewoon kunnen doorgeven aan een opvolger maar het is niet zo gegaan. Focussen Vlaanderen zoekt haar eigen weg verder. Wordt ongetwijfeld en hopelijk vervolgd. 
Ik ben dankbaar om wat geweest is en kijk uit naar wat er komt.

Wie contact wilt houden met mij kan me uiteraard nog altijd vinden via Focussen Vlaanderen en op www.EFocusing.be

Warme groeten,
Tine Swyngedouw

NIEUWS

- EFA meeting in Griekenland van 24-26 mei 2019

- Twee themanummers van het Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie over focusing en de nalatenschap van Gendlin

- Nieuwsbrief Focussen Leuven Januari 2019: Een goed leven…

- Proficiat aan Doctor in de Psychologie Ellen Gunst

- Gratis materiaal over focusing

- Junidag VVCEPC: De stille revolutie: een cliëntgericht-experiëntiële kijk op ziekte en gezondheid in de 21 e eeuw

Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?