Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
Nieuws
Nieuwsbrief Focussen Leuven Augustus 2016

Cambridge zien en mezelf verder mogen ontwikkelen

In juli ging ik naar het Internationaal Focus Congres in Cambridge, UK. Ik ben dankbaar voor alle kansen die ik daar gekregen heb en wil graag mijn vruchten van die week met je delen. Iets in mij voelt zich daarbij als een uitgelaten kind in een winkel vol knuffeldieren, zoveel moois om naar te kijken en van te genieten.

Het begon met een bijeenkomst van de Europese coördinatoren. We hebben samen een Europese Focus Associatie opgericht. Ik ben al jaren betrokken bij het langzaam groeien van de idee van een Europese groep en ben blij dat ik in levende lijve aanwezig mocht zijn bij deze stap.

Daarna was er de bijeenkomst van alle coördinatoren uit de ganse wereld. Ik kreeg de kans om die mee te organiseren en heb ervan genoten. Iets in mij was wel heel gespannen om al die coördinatoren in het Engels toe te spreken maar met de steun van mijn Engelstalige collega’s die dit mee voorbereidden durfde ik het toch te doen. Eenmaal ik bezig was voelde het goed, echt als iets van mij, iets dat bij mij past en het ontspande in mij. We hebben met 54 coördinatoren gedurende 2 dagen ideeën uitgewisseld en gefocust. Er zijn 5 nieuwe werkgroepen opgericht. Ik ben nu het aanspreekpunt voor het follow-up team voor coördinatoren, een nieuwe uitdaging.

Dan was het eindelijk tijd voor het congres zelf. We waren met 250 deelnemers uit 30 landen. Als voorzitter van Focussen Vlaanderen was ik blij te zien dat we met 16 Vlamingen een van de grootste groepen waren.

Mijn workshop over experiëntiële creatieve therapie en werken met mandala’s verliep goed. De deelnemers zijn er echt mee aan de slag gegaan. Het was mooi om te zien gebeuren, zowel het in stilte uitdrukken wat er van binnen gebeurde, als het delen met elkaar.

Tijdens de ochtend ging ik telkens naar de groep rond Interactief Focussen en daar kreeg ik onverwacht de kans om Interactief Focussen aan te leren aan mensen die er nog niet vertrouwd mee waren.  Dat voelde heel fijn om te doen en smaakt naar meer.

Na het congres kwamen er nog meer nieuwe mogelijkheden op mijn pad en nu is het tijd om keuzes te maken: wat wil er nu eerst verder ontwikkelen? Wat klopt nu het meest van binnen?

Daar hoor je later ongetwijfeld nog meer over.

Op dit moment ben ik vooral bezig met cliënten zien, mijn workshops voorbereiden en mijn eigen website bouwen. Ik kijk er naar uit om mijn website de wereld in te sturen maar het is nog even wachten. Geduldig zijn, een noodzakelijke kwaliteit bij focussen en groeien  én iets dat ik blijf oefenen, met vallen en opstaan.

 

Je kan inschrijven voor mijn workshops voor volgend academiejaar. Inschrijven met korting kan tot 15 september 2016. De voorwaarden voor de korting vind je in de aankondiging van de workshop:

 

-          Voor wie wil leren focussen en interesse heeft voor mijn workshopreeks focussen en creativiteit:

Focuscursus niveau 1  op vrijdag 14/10/16 en 21/10/16 van 10.00-16.30u

 

-          Voor wie minstens een focuscursus niveau 1 gevolgd heeft:

Open focusavonden  op woensdag 26/10/16, 22/02/17 en 3/05/17 van 20.00-22.00u

 

-          Voor wie minstens een focuscursus niveau 3 gevolgd heeft:

Focuscursus niveau 4  op woensdag 9/11/16, 16/11/16, 23/11/16, 30/11/16 en 7/12/16 van 19.30-22.00u

 

-          Voor wie minstens een focuscursus niveau 1 gevolgd heeft:

Workshopreeks focussen en creativiteit  op vrijdag 25/11/16, 10/03/17 en 12/05/17 van 10.00-16.30u

 

-          Voor iedereen met interesse in schrijven:

Workshop schrijven en focussen  op vrijdag 19/05/17 van 10.00-16.30u

 

Uiteraard kan je ook nog steeds bij mij terecht voor individuele psychotherapie, supervisie en opleiding tot focustrainer en –therapeut.

Heb je een vraag i.v.m. focussen?  Laat het me weten en ik help je zo goed mogelijk verder.

Warme groeten,

Tine

-- 

Tine Swyngedouw
Psychologe-psychotherapeute
Focuscoördinator voor kinderen en volwassenen

Meugenslaan 13
3010 Kessel-Lo

0484/23.73.42

tine.swyngedouw@gmail.com

www.focussenvlaanderen.be

Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?