Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
Nieuws
Vlamingen op het 25ste Internationale Focusing Congres in Lucerne, Zwitserland

Van 28 mei tot 2 juni kwamen zo’n 220 focussers uit 28 landen samen in Lucerne, Zwitserland voor het 25ste Internationale Focusing Congres. Onder de deelnemers waren er ook 6 Vlamingen.

Mia Leijssen, Tine Swyngedouw en Frans Depestele deden er een presentatie.

Joke Van Hoeck, Chris Van de Veire en Lutgart Knops waren ook aanwezig op het congres.

Het thema van het congres was “Coming home”.

Het werd een zeer inspirerend congres met veel ruimte voor uitwisselen van ervaringen en voor ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden van over de ganse wereld.

Het volgende congres is in 2015 in Oregon/Washington (NW-kust van USA) en vervolgens is het weer dichter bij huis: in 2016 in UK. We kijken er al naar uit.

Naast het congres waren er ook verschillende bijeenkomsten van de coördinatoren.

Tine Swyngedouw ging naar de internationale bijeenkomst van coördinatoren de dagen voorafgaand aan het congres waar o.a. gepraat werd over de toekomstige structuur van The Focusing Institute.

Chris Van de Veire en Tine Swyngedouw gingen naar de bijeenkomst van de Europese coördinatoren waar o.a. de nieuwe website voor Europese coördinatoren werd voorgesteld.

Mia Leijssen, Chris Van de Veire en Tine Swyngedouw waren aanwezig op het etentje met de Nederlandstalige coördinatoren, een gelegenheid om de banden aan te halen met onze collega’s uit Nederland.

Na het congres was er nog een postcongres over TAE/Thinking at the Edge waar Frans Depestele en Tine Swyngedouw aan deelgenomen hebben. De moeite waard!

Terug naar overzicht
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?