Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
Focussen in psychotherapie
Terug naar overzicht
DELOOZ Jessica
Contactgegevens
Telefoon: +32 0476 56 68 24
Hoe ben ik therapeut geworden?
Tijdens mijn opleiding tot geneesheer specialist in de Psychiatrie werd ik onmiddellijk aangesproken door het psychotherapeutisch werken met patiënten. Ik kreeg de kans om naast mijn opleiding tot Psychiater ook een opleiding in de systeempsychotherapie te volgen aan het toenmalige Communicatiecentrum te Lovenjoel. Na het beëindigen van mijn studies in 1994 startte ik onmiddellijk als zelfstandige in een privépraktijk waar ik vooral individuele sessies gaf aan volwassenen. Doorheen de jaren ervaring en het contact met cliënt-gerichte therapeuten heeft mijn therapeutisch werk een eigen kleur gekregen. Na een noodzakelijke "sabbatical" van 2007 tot 2009 startte ik opnieuw als psychotherapeute. Mijn verlangen om in een team te werken en steeds weer geïnspireerd te worden door collega's dreef me tot het starten van "De Binnentuin" psychotherapeutisch Centrum te Boutersem. 
Wat bied ik aan?
In "De Binnentuin" bied ik individuele psychotherapie aan volwassenen. In mijn werk integreer ik alle invloeden en stromingen die op mijn weg gekomen zijn en waarmee ik me verbonden voel. Sinds 2007 is "Focusing" (Gendlin) daar een hele belangrijke geworden. Sinds 2013 ben ik erkend Focusing-oriënted Psychotherapist (TFI). Inspirerende opleiders zoals Mia Leijssen, Claude Missiaen, Astrid Shillings, Greg Madison, René Veugelers,...bieden mij steeds weer meer handvaten om op een niet-oordelende, respectvolle manier te luisteren en mensen te begeleiden in hun proces. Ik was assistent-trainer in de FOT opleiding met Astrid Shillings en Greg Madison in Londen en sinds september 2014 ben ik trainer van de FOT opleiding in Nederland samen met Chris Van de Veire en Aaffien de Vries. Ook daar krijg ik steeds weer nieuwe voeding om in te zetten in het psychotherapeutisch werken. Sinds juni 2016 ben ik voorgedragen als coördinator in opleiding erkend door TFI door Mia Leijssen en Astrid Schillings.
Daarnaast geef ik in De Binnentuin ook Focustraining aan cliënten, Psychotherapeuten en andere geïnteresseerden. 
De heilzame werking van Focusing bij mensen met chronische vermoeidheid en Fibromyalgie is een thema dat mij nauw aan het hart ligt.Sinds: 2013
Beroep: Psychiater-Psychotherapeut
Basisdiploma: Geneesheer specialist in de Psychiatrie
Specialisaties: Systeempsychotherapie, FOT
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?