Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
Focussen in psychotherapie
Terug naar overzicht
VANHOOREN Siebrecht
Contactgegevens
Adres: Oudebaan 424, 3000 LEUVEN
Mail versturen
Telefoon: +32 0472 63 36 09
Hoe ben ik therapeut geworden?

De betrokkenheid op anderen en mijn zoektocht naar het wezenlijke hebben me tot de keuze gebracht om psychotherapeut te worden. Van mijn jonge tijd af voelde ik me bezield om op een helpende manier bij de ander aanwezig zijn, en mijn interesse groeide vooral naar existentiële thema's. De honger om te groeien deed me klinische psychologie studeren aan de Universiteit Gent, waar ik zowel kennismaakte met de cliëntgerichte therapie, de existentiële therapie als met het focussen. Het was een prettige kennismaking; het voelde enerzijds als een soort thuis komen, anderzijds als tot de essentie komen waar het voor ons als mens om draait. Mijn daaropvolgende keuzes voor cliëntgerichte psychotherapie, existentiële therapie en focussen waren een logisch gevolg van deze kennismaking.

De combinatie van het focussen (het direct leren beleven van wat ons beweegt of tegenhoudt), de stevige therapeutische basis (cliëntgerichte therapie) en de existentiële betrokkenheid op wat ons ten diepste beroert (existentiële therapie), zorgt voor betrouwbare grond van waaruit we telkens weer samen op weg kunnen gaan. Op weg naar jezelf, de ander, de wereld, en naar waar het jou werkelijk om te doen is.

Wat bied ik aan?

Mijn aanbod bestaat uit individuele psychotherapie, groepstherapie, supervisie, onderzoek, vorming en opleiding.

Meer info op www.siebrechtvanhooren.be

 

Sinds: 1997
Beroep: Klinisch psycholoog - psychotherapeut
Basisdiploma: Klinische Psychologie (Universiteit Gent) (1997)
Specialisaties: CliŽntgericht- ExperiŽntiŽle Psychotherapie (FMS) (2000-2005), ExistentiŽle Psychotherapie (FMS) (2007), erkenning Focusing-oriented psychotherapist / Focusing trainer (The Focusing Institute, New York: 2010).
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?