Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
Focussen in psychotherapie
Terug naar overzicht
VAN HOECK Joke
Contactgegevens
Mail versturen
Hoe ben ik therapeut geworden?

Na enkele jaren gewerkt te hebben als klinisch kinderpsycholoog volgde ik de opleiding experiëntiële- integratieve therapie met kinderen, jongeren en hun gezin aan de Faculteit voor Mens en Samenleving (2008). Het is tijdens deze psychotherapie-opleiding dat ik mijn eerste workshop focussen volgde. In eerste instantie ging ik er vooral zelf mee aan de slag en ben ik verder opgeleid voornamelijk binnen het Innerrelationship Focusing door Ann Weiser Cornell. Geleidelijk heb ik focussen in al zijn facetten meer en meer geïntegreerd in mijn verschillende werkzaamheden. Mijn opleiding als Focusing-Oriented Therapist volgde ik bij Tine Swyngedouw.

Het volgen van workshops en congressen staat heel regelmatig op mijn agenda.  Ik neem ook deel aan de studiegroep "Focussen in Therapie" van Focussen Vlaanderen.

Wat bied ik aan?
Individuele psychotherapie voor kinderen (0-12j)
Groepen voor lagere school kinderen rond zelfbeeld en zelfvertrouwen, groepen voor kinderen rond de verwerking van verlieservaringen.
Dit alles gedragen vanuit het experiëntiële gedachtegoed.

Als kinderpsychotherapeute ben ik werkzaam op PraxisP, Praktijkcentrum Psychologie en Pedagogische wetenschappen, KULeuven, www.praxisp.be 

Als erkend focustrainer bied ik ook workshops focussen aan, zowel voor volwassenen als kinderen.

Sinds: 2014
Beroep: kinderpsychotherapeut PraxisP, wetenschappelijk medewerker Eetexpert vzw
Basisdiploma: Klinisch Psycholoog, optie kind, jeugdige en gezin
Specialisaties: Integratieve experiŽntiŽle kinderpsychotherapie (FMS)
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?