Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
CoŲrdinatoren
Terug naar overzicht
SWYNGEDOUW Tine
Contactgegevens
Adres: Meugenslaan 13, 3010 KESSEL-LO
Mail versturen
Telefoon: +32 0484 23 73 42
Hoe ben ik CoŲrdinator geworden?

Ik volgde mijn eerste workshop focussen in 1990 bij Mia Leijssen in het kader van mijn psychotherapie-opleiding. Daarna ben ik voornamelijk opgeleid door Ann Weiser Cornell.  Ik werd erkend als focustrainer en als FOT (Focusing Oriented Therapist) tijdens de Advanced and Certification Weeklong in Chicago in juli 1995 (opleiders: Gene Gendlin, Janet Klein, Mary McGuire en Reva Bernstein). Sindsdien blijf ik regelmatig workshops en congressen volgen.

Samen met enkele collega’s richtte ik Focussen Vlaanderen op in 2009. Sindsdien probeer ik als voorzitster van Focussen Vlaanderen zoveel mogelijk bruggen te maken tussen mensen die bezig zijn met focussen, binnen en buiten de psychotherapiewereld en binnen en buiten Vlaanderen.

In 2010 heeft Mia Leijssen me voorgedragen als coördinator in opleiding en sedert 2012 ben ik coördinator van het Focusing Institute, New York. 
Sinds 2015 ben ik ook coördinator voor focussen met kinderen. Ik heb mijn opleiding daarvoor gevolgd bij Lucy Bowers (Canada).

Wat bied ik aan?

Dit houdt enerzijds in dat ik opleiding aanbied tot focustrainer en tot FOT (Focusing-Oriented Therapist), zowel aan mensen die met volwassenen werken als aan mensen die met kinderen werken.  Ik begeleid ook mensen in het zich verder eigen maken van focussen en in hun zoektocht naar het integreren van focussen in hun leven en in hun werk.        

Anderzijds wil ik als coördinator ook contact houden met wat er leeft in Vlaanderen, Nederland, Europa en de wereld rond focussen.

Ik ben ook erkend focustrainer (TFI), erkend FOT (Focusing-Oriented Psychotherapist) (TFI) en erkend Inner Relationship Focusing teacher en erkend Interactive Focusing teacher. 

Voor meer informatie: www.EFocusing.be

Sinds: 2012
Beroep: Klinisch psychologe-psychotherapeute (zelfstandige)
Basisdiploma: Licentiate klinische psychologie (K.U.Leuven, 1990)
Specialisaties: Postgraduaat cliŽntgericht-experiŽntiŽle psychotherapie (K.U.Leuven, 1993)
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?