Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
Focustrainers
Terug naar overzicht
DE GREEF Sanne
Contactgegevens
Adres: Kleine Keistraat 36, 3040 HULDENBERG
Mail versturen
Telefoon: +32 0474 67 70 30
Hoe ben ik Trainer geworden?

Ik ben afgestudeerd in 2000 als architect. Uit die tijd nam ik mee: ruimte, in al haar aspecten. Ruimte scheppen, beleven, aanvoelen, vorm-geven, waardoor er nieuwe ruimte ontstaat en de oorspronkelijke ruimte anders wordt. Architectuur is voor mij een levend  gebeuren dat nooit een vast eindpunt bereikt, en dat zijn vorm krijgt door de mensen, dieren, planten die deze ruimte gebruiken, er in vertoeven of er hun eigen plek van maken. Ik begrijp nu dat ik eigenlijk altijd al focussend te werk ging. Van het ene kwam het andere. Ik ben beginnen werken in een creatief atelier met mensen met een beperking. Sinds 10 jaar werk ik nu als jobcoach voor mensen met een beperking die (vrijwillig) willen werken op ‘gewone’ werkplekken, op hun eigen maat. Ik ondersteun hen in hun contact met een wereld die niet vanzelfsprekend op hen afgestemd is, en andersom.

Ik heb in 2012 leren focussen vanuit een situatie in mijn persoonlijk leven en heb me er verder in verdiept door de 4 levels te volgen. Nu volg ik de opleiding focustrainer omdat ik het nog meer wil verweven in mijn werk. In focussen heb ik een taal gevonden die aansluit bij mensen met een beperking, die soms minder ‘talig’ zijn, of die een grote lichamelijk gevoelde  beleving hebben, of waarvoor de wereld te snel gaat.

Daarnaast gaat veel van mijn tijd gaat naar paardrijden. Dat is waar mijn hart ligt. Vanaf het begin volgde ik de ‘zachte’ weg van het natural horsemanship. Desondanks waren er momenten dat het tot een strijd kwam tussen mij en mijn paard. Sinds ik het focussen verweef in mijn paardrijden, is er veel veranderd.   Een paard is als een grote felt sense, en die laat zich nergens toe dwingen.  Je kan hem enkel suggesties aanreiken en kijken wat er gebeurt. Dat maakt een wereld van verschil, ook voor het paard. Het is mijn verlangen om ook anderen focussend te leren omgaan met paarden.  

 

Wat bied ik aan?
Sinds: 2012
Beroep: jobcoach Begeleid werken MAGDA Leuven
Basisdiploma: architect
Specialisaties: EAGALA level 1&2, natural horsemanship opgeleid (in de traditie van T.Dorrance, B. Brannaman, Ray Hunt ea.) ; autisme, NAH, mentale en fysieke beperking; herborist
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?