Focussen Vlaanderen
Contact maken met je beleving
Focustrainers
Terug naar overzicht
VAN HOECK Joke
Contactgegevens
Mail versturen
Telefoon: +32 0479 36 68 45
Hoe ben ik Trainer geworden?

Ik startte in november 2010 mijn opleiding tot focustrainer bij Tine Swyngedouw. Mijn eerste workshop focussen volgde ik al heel wat vroeger, in het kader van mijn therapieopleiding in 2006. Nadien ben ik vooral opgeleid binnen Inner Relationship Focusing van Ann Weiser Cornell en Whole Body Focusing van Astrid Schillings. Mijn voorliefde voor alles wat te maken heeft met focussen met kinderen heb ik te danken aan Lucy Bowers en mijn eigen drie schatten van kinderen, meestal toch ;).

Al sinds ik trainer in opleiding was, verweefde ik stukjes focussen in mijn werk als lesgeefster en freelance navormer van studenten uit de lerarenopleiding, kinesitherapie, jeugdhulpverlener,... en in mijn werk als coördinator van een project rond communicatie 'met' kinderen en jongeren.

Ik blijf regelmatig workshops en congressen volgen in binnen- en buitenland. Het eerstkomende is het eerste Europees Focusing congres in Griekenland in mei 2018.

In 2011 heb ik het eerste gedeelte gevolgd van het traject tot kinderfocustrainer. In 2014 was ik (als enigste Belgische) ook aanwezig op het International Children Focusing Conference in Ierland. Van 2015 tot mei 2017 volgde ik bij Tine Swyngedouw de specialisatie opleiding in het werken met kinderen.


Wat bied ik aan?

Als focustrainer bied ik workshops focussen, oa de 4 niveaus, initiatie focussen, focussen met kinderen, ontspannen opvoeden.

Voor mijn eerstkomende workshops, zie de kalender of op www.jokevanhoeck.be

Ik ben ook erkend FOT (Focusing-Oriented Therapist).

Sinds: 2014 (focustrainer) -2017(kinderfocustrainer)
Beroep: Kinderpsychotherapeute - Focustrainer in PraxisP
Basisdiploma: Licentiaat Klinische psychologie, optie kind, jeugdige en gezin (KULeuven, 2002)
Specialisaties: Postgraduaat ExperiŽntieel-integratieve psychotherapie met kinderen, jongeren en hun gezinnen (FMS, 2008)
Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord in:
Blijf ingelogd:
Wachtwoord vergeten?